achtergrond

Ecowings maakt tassen en accessoires van hergebruikt rubber – stoer, sterk en handgemaakt. Een duurzaam alternatief voor iedere professional met een laptop.

Hergebruikt rubber is het basismateriaal van de Ecowings laptoptas. Door het upcyclen van afgedankte rubber binnenbanden van vrachtwagens, die normaliter op de afvalhoop in India terecht komen, krijgt rubber een tweede leven. De afvalberg wordt verkleind door het rubber uit de vuilnisstroom van India te halen.

Elke rubber binnenband heeft een reizend verleden achter de rug. Het heeft duizenden kilometers afgelegd door alle seizoenen van India. Wadend door rivieren en watervallen, rijdend door zand en stenen en balancerend op smalle verlaten weggetjes hoog in het Himalaya gebergte. De wegdek omstandigheden vormen het reliƫf in het rubber. Zo vertelt elk Ecowings product een eigen verhaal.

ecowings-rugtas-page-001

 

Het productportfolio van Ecowings bestaat uit tassen en accessoires. Het ontwerp van de tassen en accessoires is stevig en duurzaam. De tassen hebben de nodige vakken aan binnen- en buitenkant voor agenda, mobiele telefoon en waterfles. De accessoires zijn practisch in gebruik. De tassen en accessoires zijn van hoge kwaliteit en waterafstotend. Hierdoor zijn de Ecowings producten, net zoals de rubber banden, bestand zijn tegen alle seizoenen.