Dieren in het wild zijn voor Ecowings een bron van inspiratie. Want elke binnenband heeft zijn eigen unieke textuur die bijna lijkt op de huid van wilde dieren. Daarom zijn veel van de producten van Ecowings opgedragen aan een bepaald dier, zoals de Panther laptoptas, de Black Tiger rugzak en de Python riem. De mooie textuur van de binnenband maakt ieder product prachtig en uniek.

Lees meer

Vandaag zetten we 2 zeer gewaardeerde medewerksters van Ecowings in de spotlight, namelijk Sunita en Dhapu Bai.

     

Lees meer

World Day Against Child Labour

Vandaag is World Day Against Child Labour. Dit jaar belangrijker dan ooit om aandacht voor kinderarbeid te vragen. Want dankzij corona neemt kinderarbeid alleen maar toe.

Lees meer

Sinds 24 maart geldt er in India ook een lockdown vanwege de Corona-crisis. In de beginperiode was deze lockdown heel streng en mocht er niemand op straat. Sinds een week of 2 zijn de maatregelen wat versoepeld en mogen werkplaatsen en fabrieken weer gedeeltelijk open. In Indore – waar de duurzame werkplaats van Ecowings is gevestigd – mag er nu weer gewerkt worden tussen 10 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags.

Lees meer

Upcyclen is een duurzame manier om met ons afval om te gaan. Hiermee kan je materialen een tweede leven geven en je ecologische voetafdruk verkleinen.

Lees meer

Op een mooie ochtend in mei hebben we deze zonnige photoshoot gedaan! Onze vaste fotograaf Jean Haasbroek heeft de foto’s genomen. En model waren dit keer zoon Joost en zijn vriendin Laurie. En natuurlijk ook de 2 Ecowings tassen: de Rocklane schoudertas en de Rozer Pack rugzak.Photoshoot Ecowings mei 2020

Lees meer

brandende autobanden

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan een miljard autobanden afgedankt en deze afvalstroom vormt een enorme belasting voor het milieu. Dit geldt zowel voor de buitenbanden als de binnenbanden. India is goed voor 6-7% maar de Indiase bandenindustrie groeit met 12% per jaar en zal in de toekomst met het hoger percentage groeien. Hoewel India al lange tijd bezig is met het recyclen en hergebruiken van afgedankte autobanden, belandt 60% tot 65% van de afgedankte banden op de afvalberg en veel daarvan worden verbrand. Brandende banden geven veel giftige stoffen af. Het is zeer riskant voor het milieu, zowel voor mensen als voor dieren in het wild.

Lees meer

Vandaag, 11 mei 2020, hebben de eindexamenkandidaten in ons dorp te horen gekregen of ze zijn geslaagd of dat ze misschien nog een herkansing moeten doen. Dit jaar is het allemaal anders vanwege de Corona-crisis, en ook niet op iedere school hetzelfde.

Onze zoon Bas is geslaagd. Hoera!  En bij ons hangt er dan natuurlijk een duurzame rugzak, namelijk de Ecowings Rozer Pack in de vlaggenmast!

duurzame tas tijdens examen, rozer pack

Lees meer

In India wordt er gewerkt aan een nieuwe versie van de Panther laptoptas. Zie jij het verschil?

 

Lees meer

Klimaat neutraal winkelen bij Ecowings

Ecowings en CO2OK bundelen hun krachten en maken het samen mogelijk om klimaat-neutraal een nieuwe laptoptas te kopen. Lees meer