Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag en zijn we solidair met alle vrouwen over de hele wereld die strijden voor goede arbeidsomstandigheden, eerlijke beloning en gelijke kansen!

Lees meer

Wij hebben tot op heden nauwelijks acquisitie gedaan richting winkels en webshop. Maar we zouden het natuurlijk superleuk vinden als er op meer plekken Ecowings tassen en accessoires verkrijgbaar zijn. Dankzij de samenwerking met Orderchamp kan dat nu met een aantrekkelijke korting!

 

Winkel met Ecowings producten

 

Een van onze trouwste klanten is Monde Ethique, een winkel en webshop met duurzame producten in Lyon (Frankrijk). Zij hebben ons ooit gevonden via het internet. Zij bestelden de eerste keer een paar tassen en portemonnees. Al snel kwam de vervolgorder. En afgelopen week bestelden ze voor de 10e keer een nieuwe lading! Daar zijn we erg blij mee.

Lees meer

We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw Ecowings product, namelijk de Fanny Pack !

In de jaren 80/90 van de vorige eeuw waren ze heel populair: de heuptasjes. Inmiddels zijn ze helemaal bezig aan een comeback. Sofie heeft er een mooi audio-blog over gemaakt.

“Ook in de mode komen heel veel dingen terug. Als je maar lang genoeg wacht dan wordt alles weer een hype. Zoals bijvoorbeeld – zo heeft u misschien al opgemerkt – de fanny pack of het heuptasje. Want niet alleen sportmerken als Nike en Adidas hebben recent nieuwe modellen uitgebracht. Er zijn ook heuse modehuizen zoals Balenciaga, Calvin Klein, Gucci en Versace die meededen aan die hype. En dat betekent dat de fanny pack terug is en wel om eventjes te blijven.”

Lees meer

….. die ik toch liever had gemist

 

Ik heb 10 jaar ervaring met het importeren van goederen uit India en ik dacht dat ik intussen alles wel had gehad. Nee dus! Vandaag weer een nieuw hoofdstuk in het avontuur van internationaal ondernemen.

Lees meer

Dit is Peter,  met zijn metgezel de Panda laptoptas van Ecowings.

Lees meer

Dieren in het wild zijn voor Ecowings een bron van inspiratie. Want elke binnenband heeft zijn eigen unieke textuur die bijna lijkt op de huid van wilde dieren. Daarom zijn veel van de producten van Ecowings opgedragen aan een bepaald dier, zoals de Panther laptoptas, de Black Tiger rugzak en de Python riem. De mooie textuur van de binnenband maakt ieder product prachtig en uniek.

Lees meer

Vandaag zetten we 2 zeer gewaardeerde medewerksters van Ecowings in de spotlight, namelijk Sunita en Dhapu Bai.

     

Lees meer

World Day Against Child Labour

Vandaag is World Day Against Child Labour. Dit jaar belangrijker dan ooit om aandacht voor kinderarbeid te vragen. Want dankzij corona neemt kinderarbeid alleen maar toe.

Lees meer

Sinds 24 maart geldt er in India ook een lockdown vanwege de Corona-crisis. In de beginperiode was deze lockdown heel streng en mocht er niemand op straat. Sinds een week of 2 zijn de maatregelen wat versoepeld en mogen werkplaatsen en fabrieken weer gedeeltelijk open. In Indore – waar de duurzame werkplaats van Ecowings is gevestigd – mag er nu weer gewerkt worden tussen 10 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags.

Lees meer

Upcyclen is een duurzame manier om met ons afval om te gaan. Hiermee kan je materialen een tweede leven geven en je ecologische voetafdruk verkleinen.

Lees meer