Zo werken wij

Net als elk bedrijf heeft Ecowings een missie. En dat is niet ten koste van alles zoveel mogelijk geld verdienen. Natuurlijk moeten onze rekeningen betaald worden. Vanzelfsprekend willen we iedereen binnen Ecowings een goed inkomen en stabiele toekomst bieden. Maar we vinden het minstens zo belangrijk dat we bijdragen aan de bescherming van mens en milieu. Door binnenbanden van vrachtwagens uit de afvalstroom te halen en te upcyclen naar hoogwaardige producten dragen wij ons steentje bij. We helpen de CO2-uitstoot verminderen en laten zien dat je geen bos hoeft te kappen of dierenhuiden nodig hebt om een gezond bedrijf te runnen.

De Ecowings manier

– Bijdragen aan een groenere levensstijl
– Bevorderen van upcyclen en recyclen
– Creëren van eerlijke zakelijke kansen voor iedereen
– Samenwerken met lokale handwerkslieden
– Ondersteunen van gemeenschappen
– Jonge generatie inspireren met groene innovatie
– Uitdragen van Groen bewustzijn
– Bescherming van natuur, dieren en mensen

ecowings impact
team ecowings

Dit zijn wij

Ecowings is in 2011 opgericht door Kapil Sharma. Kapil is een zeer getalenteerd designer uit India die zijn inspiratie haalt uit de plek waar hij werkt, Indore. Natuurbehoud en upcyclen inspireren hem om samen met 20 lokale ambachtslieden unieke tassen en accessoires te ontwerpen en te produceren.

Zijn vrouw Uma Sharma is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en marketing in India.

Angela Rooijmans is in Europa verantwoordelijk voor de verkoop en verdere ontwikkeling van het merk Ecowings.

Lees meer

Is rubber slecht voor onze gezondheid?

Vooral synthetisch rubber heeft de naam vervuilend en zelfs kankerverwekkend te zijn. We herinneren ons allemaal de verontruste ouders waarvan kinderen op kunstgras met rubberen korrels voetballen of hockeyen. Dat heeft geleid tot een uitgebreid onderzoek door het RIVM waaruit blijkt dat dit niet zo is. Het onderzoek van het RIVM lees je hier.

Onafhankelijk onderzoek op eigen initiatief

Om alle risico uit te sluiten en zeker te weten dat rubber geen gevaar voor de gezondheid vormt hebben we zelf onderzoeksbureau voor chemische risico’s Cosanta gevraagd onderzoek te doen. De onderzoekers hebben vastgesteld dat onze tassen en accessoires volledig voldoen aan de Europese richtlijnen zoals die door REACH (Registration, Evaluation and Authoisation of Chemicals) zijn opgesteld en 100% veilig zijn. Het volledige rapport van Cosanta lees je hier.

Hergebruikt rubber

Sociaal en betrokken

Wij hebben de ambitie om de economisch zwakkeren van de plattelandsbevolking rondom Indore werkgelegenheid te bieden en tegelijkertijd hun vaardigheden te helpen ontwikkelen. Dit doen we door ze te helpen bij praktische en sociale vaardigheden en te laten zien hoe ze door middel van upcycling een positieve milieu-impact op hun eigen leefgebied hebben. Onze positieve bijdrage leidt geleidelijk tot verandering in hun dagelijkse leven waardoor ze zich tevredener voelen en meer zelfvertrouwen krijgen.

Het resultaat is zichtbaar

We zijn erg betrokken bij onze lokale werklieden en beschouwen hen als familieleden. We respecteren hun culturele waarden en tradities en laten werktaken aansluiten op hun vaardigheden en kennis. Op deze manier hebben we de afgelopen jaren al een aantal plattelandsfamilies geïnspireerd en begeleid in de ontwikkeling van hun vaardigheden. Dankzij hun inzet, enthousiasme en vakmanschap is Ecowings in staat haar doel om te zetten in realiteit en kunnen we groei realiseren.

Gezin Baauu Ji

Veilig en schoon werken

Ecowings biedt een veilige en gezonde werkomgeving voor alle medewerkers. Onze werkplaats ligt aan de rand van de stad in een open en groene omgeving. De werkplaats is ruim opgezet, netjes en schoon en er stroomt veel frisse lucht door het pand. We gebruiken zoveel mogelijk duurzame en milieuvriendelijke materialen en producten.

Iedereen wordt er beter van

Ecowings beloont haar medewerkers op een eerlijke manier. De lonen zijn afhankelijk van ervaring en vaardigheden, maar liggen zeker boven het standaard lokale loon. Er wordt niet gediscrimineerd op ras, kaste, religie, leeftijd, geslacht of op wat voor aspect dan ook. Kinderarbeid is absoluut niet aan de orde. Ecowings biedt een comfortabele werkomgeving aan de medewerkers waardoor er een prettige en flexibele sfeer heerst.

Want to stay up to date? Subscribe to our Newsletter!