,

Ecowings komt sterk uit de crisis

Ecowings komt sterk uit de crisis

Onlangs hebben we zowel in Nederland als in India een klein vreugdedansje gedaan, want onze werkplaats is open! Iedereen was dolgelukkig om elkaar te zien en samen aan de slag te gaan. De timing kon niet beter, want we moeten flink doorpakken om voldoende te produceren voor de drukke eindejaarsperiode. We hebben de werknemers ’s avonds echt naar huis moeten sturen zodat ze de volgende ochtend ook weer fris en fruitig aan de slag konden gaan.

India en corona

In eerste instantie leek corona letterlijk over India heen te waaien door de relatief jonge bevolking, warme temperaturen en het feit dat er veel in de buitenlucht wordt geleefd. Afgelopen april was zelfs de verwachting dat in het land voldoende groepsimmuniteit was opgebouwd, helaas kwam de 2e golf alsnog keihard binnen. Vooral in de dichtbevolkte steden sloeg deze in als een bom. De gezondheidszorg in India kon de vloedgolf van nieuwe patiënten niet aan en er was vooral een groot tekort aan zuurstof. Inmiddels is de situatie veel beter. De besmettingen dalen sterk en het vaccineren is in volle gang. Op 29 juni van dit jaar waren al ruim 330 miljoen Indiërs geprikt en heeft 20% van de bevolking tenminste 1 injectie gehad. Bron: Times of India.

Kapil en corona

Kapil, oprichter en drijvende kracht achter Ecowings in India werd ook getroffen door het virus. Het was een geluk bij een ongeluk dat hij op dat moment verbleef in zijn ouderlijke huis in Udaipur waardoor hij er niet alleen voor stond. Met name zijn broer trad daadkrachtig op om Kapil in het ziekenhuis op te laten nemen zodat hij de benodigde zorg kreeg. Hierdoor is hij nu helemaal de oude en zet hij zich weer voor 200% in voor Ecowings.

Veerkrachtig en saamhorig

We zijn heel blij en trots dat we tijdens de lockdown alle vaste medewerkers hebben kunnen behouden en de salarissen zijn doorbetaald. Ook het overgrote deel van de tijdelijke werknemers zijn financieel ondersteund door Ecowings. Het feit dat we de deuren weer kunnen openen voelt echt als een lichtpunt na een donkere periode. Dat gevoel krijg je ook als je de vernieuwde website van Ecowings bezoekt. Open vormgeven, helder ingericht en gericht op een mooie toekomst.

Volle kracht vooruit

De coronacrisis heeft nóg duidelijker gemaakt hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk kansarme mensen een goede boterham te laten verdienen in een prettige, veilige en inspirerende werkomgeving. Hierbij speelt de unieke wisselwerking tussen India en Nederland een cruciale rol, want door orders uit het westen kunnen productiehuizen zoals Ecowings blijven produceren en is de continuïteit gegarandeerd. Nu en in de toekomst.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *