,

8 maart – Internationale Vrouwendag

Vrouwen Ecowings

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag en zijn we solidair met alle vrouwen over de hele wereld die strijden voor goede arbeidsomstandigheden, eerlijke beloning en gelijke kansen!

Dit zijn de vrouwen die bij Ecowings werken. Zij hebben nauwelijks onderwijs gevolgd en hebben te maken met armoede, zorg voor kinderen, dronken echtgenoten, geweld en een constante stress om een inkomen te verdienen. Bij Ecowings vinden ze de best mogelijke baan. In de werkplaats, die wordt gerund door Kapil en Uma, heerste een vriendelijke, creatieve sfeer waar geen druk  wordt uitgeoefend. De vrouwen zijn betrokken bij een volledig productieproces. Ze leren heel veel en ze ervaren het genoegen van iets daadwerkelijk te maken, met elkaar.

De vrouwen van Ecowings

Dit is een foto van maart 2020, vlak voordat India in lockdown ging. Ik kan niet naar deze foto kijken zonder tranen in mijn ogen te krijgen omdat ik in die ogen van die vrouwen zoveel blijdschap zie. Het team is nu een stuk kleiner omdat er minder werk is. Maar het is onze droom en ambitie om al deze vrouwen weer terug in de Ecowings werkplaats te krijgen. We hebben het plan om een kinderopvang in te richten waar de kinderen les gaan krijgen in tekenen e.d. Dit biedt de vrouwen weer meer mogelijkheden om het werk met hun zorgtaak te combineren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *