,

Wij ondernemen met een missie

twitter temp

De sociale onderneming is wereldwijd een groeiend fenomeen en ook in Nederland groeit deze groep ondernemers met de dag. Op de site van Social Enterprise staan meer dan 300 Nederlandse sociaal ondernemers vermeld. En Ecowings hoort, en staat daar ook bij.

Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Zij willen maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd. Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. En dat is precies wat Ecowings ook wil!

Ecowings wil de natuur en de dieren beschermen, oftewel milieu-impact creëren. En dat doen we door de binnenbanden van vrachtauto’s uit de afvalstroom van India te halen en deze een tweede leven te geven. Hierdoor worden ze niet verbrand en wordt CO2-uitstoot verminderd. Ecowings laat zien dat hergebruikt rubber een prima alternatief is voor leer en andere dierenhuiden.

Daarnaast wil Ecowings ook op sociaal gebied impact creëren. We bieden de lokale plattelandsbevolking rondom Indore een veilige en gezonde werkomgeving en belonen ze op een eerlijke manier. Wij leren ze praktische en sociale vaardigheden en laten zien hoe ze door middel van upcycling een positieve milieu-impact hebben.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *