,

Als een autoband kon praten…

Ruige bergen, drukke steden en kleine dorpjes. Duizenden kilometers aan asfalt, betonplaten, kinderkopjes, grind, klei en zand. Een autoband komt het onderweg allemaal tegen. Stoepranden, vluchtheuvels, spijkers, flesjes, regen, kauwgom, smeltend asfalt. Als een autoband kon praten dan zou die heel wat te vertellen hebben. Ze krijgen ook flink wat te verduren tijdens die talloze ritten. Vaak wordt de levensduur van dure vrachtwagenbanden verlengd door lekke binnenbanden op te lappen als ze versleten zijn. Maar wat gebeurt ermee als ze echt op zijn? Elke oude autoband die in de afvalstroom terecht komt en in de open lucht verbrand wordt is er een te veel.

Banden anders gebruikt

Met een beetje creativiteit kun je heel veel doen met oude autobanden. We kennen allemaal de bandenplantenbakken, al dan niet geschilderd in vrolijke kleurtjes en gevuld met leuke plantjes. Vaak hangen oude banden ook aan de zijkant van schepen waar ze dienstdoen als stootkussens. En afgedankte banden en rubbergranulaat zijn heel geschikt voor wegbermen, rubberen tegels, isolatie, (kunst)sportvelden, atletiekbanen, vangrails, muurisolatie, golfbrekers en waterbeheersing. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ecowings draagt een autobandje bij

Creatievelingen over de hele wereld vinden elke dag nieuwe manieren om oude autobanden te recyclen of te upcyclen. Tafels, stoelen, hangmatten, lampen, kunstwerken… En tassen en accessoires van Ecowings. Afgedankte binnenbanden van vrachtwagens worden in India getransformeerd naar robuuste laptoptassen, rugzakken, damestassen, riemen, etuis, notitieboekjes en portemonnees. Op die manier biedt Ecowings lokale families in de regio Indore een veilige en vaste werkplek waar ze fatsoenlijk betaald worden. Bovendien zorgen ze zo dat veel binnenbanden niet in de open lucht verbrand worden. En wij houden er hele bijzondere tassen en accessoires aan over. Wat wil je nog meer!

Heb jij ook een leuke idee met oude autobanden?

Maak een foto en deel het met ons via info@ecowings.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *