,

Maatwerk voor Harryvan

Wat een mooie tas is het geworden: De Harryvan Laptoptas. We zijn supertrots op het resultaat. We vinden de tas eigenlijk zelf zo mooi dat we besloten hebben hem in de standaard collectie op te nemen. Er worden op dit moment 50 stuks geproduceerd. Vanaf september zijn ze beschikbaar in de webshop.

Maatwerk opdracht

Deze tas is in opdracht gemaakt door Harryvan uit Hoogezand, koploper op het gebied van duurzame interieurbouw. Zij hebben de ambitie om zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande interieuronderdelen en restmaterialen her te gebruiken. Wat zij maken is nooit standaard en dat is deze laptoptas zeker ook niet. De tas, gemaakt van oude binnenbanden van vrachtwagens, afgedankte autogordels en gerecyclede pet-flessen, is speciaal voor Harryvan ontwikkeld en geproduceerd.

Harryvan en Ecowings ontmoetten elkaar tijdens een bijeenkomst van het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk Oxfam Novib met als thema Circulair Ondernemen. Ecowings en Harryvan hebben allebei eerlijke handel én circulariteit hoog in hun vaandel staan. Een mooie match! Toen ik mijn eigen tas liet zien waren ze meteen enthousiast. Een paar dagen later werd ik gebeld met de vraag of Ecowings voor hun een tas kon maken, maar dan net even wat anders dan onze huidige modellen. Met hun logo uiteraard.

Natuurlijk kunnen we dat!

Het proces begint met het maken van een ontwerp. Het uitgangspunt was de Robby schoudertas  maar dan groter zodat er een 17″ laptop in past. Allereerst maakte Kapil een schets. Op basis daarvan konden we verder praten: wel of geen handvaten aan de bovenkant? Waar moet het logo komen? Welke kleur moeten de ritsen?

Daarna volgde een definitief ontwerp waarbij ook de verdere specificaties werden vastgesteld: al het ondersteunend materiaal van gerecyclede petflessen (Rpet), kussenvoering aan de onderkant, dubbele ritssluiting, waterdichte ritsen, exacte kleur van het logo, etc. Uiteindelijk werd toch besloten de ritsen zwart te doen in plaats van rood.

Aan de slag

Daarna kon de prijs worden bepaald, en kon het team aan de slag! Het label maken, al het benodigd materiaal inkopen, rubber schoonmaken, de mallen maken, het rubber knippen, de voering maken, de tas in elkaar naaien, kwaliteitscontrole, oppoetsen, inpakken en klaar! Het klinkt simpel maar al met al is het een bewerkelijk proces. Alles gebeurt immers met de hand.

   

In het echt nog veel mooier

Gaandeweg het proces werden we steeds op de hoogte gehouden met foto’s. Maar toen ik eind april de tas daadwerkelijk in mijn handen had was ik toch nog positief verrast. In het echt is de tas gewoon nog echt veel mooier dan op het plaatje. Het rubbermateriaal maakt de tas  heel robuust en de waterdichte zwarte ritsen geven de tas een elegante uitstraling. Een black beauty!

En het is bovenal ook een praktische tas: met laptopbescherming en extra binnenvakken.

Wil je deze tas ook?

Binnenkort is de tas beschikbaar in de webshop, met het Wings-logo. Wil je hem alvast reserveren? Neem dan contact op. Deze eerste batch, met het Harryvan-logo erop, is in ieder geval voor de relaties van Harryvan. Zij krijgen hem binnenkort met dit mooie kaartje erbij. Wij wensen hen er heel veel plezier mee!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *