, ,

Van afvalberg naar berg tassen en accessoires

Angela tussen de tassen

Ik ben Angela Rooijmans, moeder van twee zonen, fervent roeister en sociaal ondernemer. Na een tijd in India te hebben gewoond keerde ik tien jaar geleden terug naar Nederland. Naast de gastvrijheid van de Indiërs, de prachtige natuur van het land en natuurlijk het heerlijke eten bleef ook een minder positieve herinnering hangen. De grote hoeveelheid afval op straat waar koeien (heilige dieren notabene) tussen scharrelden op zoek naar voedsel.

Upcyclen is een oplossing

De enorme berg afval die onder andere in India in het milieu terechtkomt schept ook kansen voor de lokale bevolking. Zo zag ik dat veel Indiase ontwerpers initiatieven ontplooiden om iets met dat afval te doen. Het doel is tweeledig, verminder de afvalberg en schep werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Steun vanuit het westen

Te vaak stranden dit soort ideeën omdat er geen gezond verdienmodel aan te koppelen is. Door mijn achtergrond en contacten in het welvarende westen kreeg mijn missie vorm: Indiase initiatieven op het gebied van mens, dier en milieu te ondersteunen door hun producten te verkopen in Europa. Tien jaar gelden begon ik onder de naam Emax Domina met een heel breed assortiment aan geupcyclede producten, maar na een jaar kwam de focus te liggen op tassen en accessoires van afgedankte binnenbanden.

Klaar voor de toekomst

In de loop van de jaren is Ecowings uitgegroeid tot een mooi en sterk merk met een bijzondere collectie stevige rugzakken, praktische laptoptassen en handige accessoires. Allemaal in India gemaakt van de binnenbanden van vrachtauto’s. Er is inmiddels ook een tak binnen Ecowings die in opdracht producten maakt met daarop het logo van de betreffende onderneming, organisatie of instelling.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *