,

Back to business na Corona

Corona heeft een behoorlijk impact gehad op onze manier van werken. Nu het einde van de pandemie langzamerhand in zicht is wordt duidelijk dat werkgevers en werknemers een nieuwe manier van werken hebben ontwikkeld. Dit blijkt ook uit het SCP-onderzoek naar het thuiswerken vóór en in coronatijd. Misschien ga je alweer een paar dagen in de week naar kantoor, maar het thuiswerken is inmiddels een vast onderdeel in ons leven geworden. Het is belangrijk dat je flexibel bent en overal aan het werk kunt. Niet alleen thuis, maar ook in een koffiebar, lobby van een hotel of andere tijdelijke werkplek. En vergeet het park niet als het lekker weer is. Daarvoor is het juiste ‘gereedschap’ essentieel. Een laptop met internetverbinding en een goede tas die als draagbaar kantoor dient. Je raadt het al, Ecowings tassen zijn helemaal ingericht voor het ‘nieuwe werken’. Met ingenaaide kussentjes die je laptop beschermen, talloze vakjes om opladers, oordopjes en accessoires in op te bergen. Bovendien zijn onze tassen die alleen praktisch, ze zijn ook stuk voor stuk uniek en circulair. Win, win, win!

Voel je thuis in je werk

Het grootste voordeel van thuiswerken is dat je in je eigen omgeving zit en niet onmiddellijk ‘aan’ hoeft te staan als je achter je laptop gaat zitten. Rustig opstarten met een dampende kop koffie, je telefoon op vliegtuigstand en je favoriete muziek aan. Geen collega’s of leidinggevenden waar je rekening mee hoeft te houden. Het klinkt misschien gek, maar als je werkdag ontspannen begint sluit je die vaak productiever af. Hou ook die rustmomenten die je thuis hebt vast op kantoor. Een wandelingetje tijdens de lunch. Kwartiertje wezenloos door het raam staren. Niet altijd op dezelfde werkplek gaan zitten, zo leer je ook eens een andere collega kennen.

Pak je verantwoordelijkheid

Thuiswerken heeft ons ook geleerd dat we vaker problemen zelf op moeten lossen. Even naar een collega lopen is immers een stuk lastiger. Het blijkt dat dit ook helemaal niet nodig is, als we een logisch nadenken en vertrouwen op onze eigen vaardigheden komen we er best zelf uit. Dus pak je verantwoordelijkheid ook op kantoor, zo bevorder je niet alleen je eigen zelfvertrouwen je collega’s kunnen lekker doorwerken omdat ze niet gestoord worden.

Thuiswerken werkt beter

Veel leidinggevenden waren bang dat werknemers thuis veel minder productief zouden zijn. Niets is minder waar. We werken misschien effectief minder uren, maar de uren die we maken benutten we veel beter. Dit komt vooral omdat je thuis je eigen tijd in kunt delen. Even de vaatwasser leegruimen, een wasje draaien, de kinderen van school halen en dan weer keihard knallen. Werkgevers doen er dus goed aan om werknemers de ruimte te geven hun werkdag zelf in te delen. Zo boost je de productiviteit!

<< Terug naar overzicht

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *