, ,

Ecowings als fantastische leerschool

Vanuit het trainingsprogramma “Sociaal Ondernemen” van FutureProof Online hebben wij, Finn, Sanne en Charlotte, een project bij Ecowings mogen doen. Zie hier een kiekje van een van onze online meetings! Vanuit het trainingsprogramma kregen we gedurende 10 weken allerlei workshops om de wereld van het sociaal ondernemen beter te leren kennen: van design thinking, storytelling tot project management. Daarnaast mochten we deze kennis meteen in de praktijk omzetten door bij een al bestaande start-up aan de slag te gaan. Ons oog was gevallen voor Ecowings; een kijkje in de keuken bij zo’n tof duurzaam merk lieten we niet aan onze neus voorbij gaan!

De opdracht

Onze opdracht voor Ecowings was vooral gebaseerd op het in kaart brengen van de behoeftes van de doelgroep en potentiële klanten. Dit hebben we met name inzichtelijk kunnen maken door een survey onder een brede doelgroep uit te zetten. Daarnaast probeerden wij ook antwoord te krijgen op de vraag hoe wij potentiële klanten het beste kunnen bereiken. We hebben hiervoor uitgebreide handvatten gegeven in de vorm van een social media strategie. Dus houd de socials in de gaten! 😉 Nog beter je doelgroep kunnen bedienen, betekent namelijk de verkoop van tassen vergroten én daarmee natuurlijk de sociale impact vanuit Ecowings: dat nog meer mensen zicht bewust worden van de Indiase en mondiale afvalproblematiek en dat rubber een super alternatief is voor leer en andere dierenhuiden.

De ervaring

Ook hebben we het als Team Ecowings erg gezellig samen gehad. We hebben samen met Angela een mooie reis gemaakt langs verschillende facetten van het sociaal ondernemen. Na wekenlang online te hebben samengewerkt, was het 18 juli eindelijk zover dat we naar Amsterdam afreisden voor een gezellige borrel op een terrasje aan het Rembrandtpark. In het zonnetje hebben we geproost op een succesvol project. En het harde werken werd met kers op de taart beloond: we waren het winnende support team vanuit FutureProof Online! Het trainingsprogramma werd afgerond met een pitch event waarin alle deelnemers mochten laten zien wat zij afgelopen tijd hadden gedaan. Onze Sanne had de eervolle taak dit voor team Ecowings te doen en met enorm succes dus! Tot slot zijn we enorm geïnspireerd geraakt door het verhaal van Ecowings en de manier waarop Angela haar business heeft vormgegeven, dus wie weet wat voor moois er in het verschiet ligt…

<< Terug naar overzicht

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *