,

Upcycling biedt een goed alternatief

brandende autobanden

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan een miljard autobanden afgedankt en deze afvalstroom vormt een enorme belasting voor het milieu. Dit geldt zowel voor de buitenbanden als de binnenbanden. India is goed voor 6-7% maar de Indiase bandenindustrie groeit met 12% per jaar en zal in de toekomst met het hoger percentage groeien. Hoewel India al lange tijd bezig is met het recyclen en hergebruiken van afgedankte autobanden, belandt 60% tot 65% van de afgedankte banden op de afvalberg en veel daarvan worden verbrand. Brandende banden geven veel giftige stoffen af. Het is zeer riskant voor het milieu, zowel voor mensen als voor dieren in het wild.

Hergebruiken van autobanden

In 2011 kwamen we al op het idee om met hergebruik van binnenbanden van vrachtauto’s te gaan experimenteren en er een ​​aantal gebruiksvriendelijke producten mee te ontwikkelen. Geleidelijk aan begrepen we de knelpunten van het materiaal en stap voor stap bereikten we de gewenste afwerking en kwaliteit.

Hoe we de uitdaging zijn aangegaan:

We hadden drie uitdagingen te overwinnen:

  1. Inkoop van de auto-binnenbanden: Vooral als we de productie wilde opschalen, was dit een van de belangrijkste taken. Door onze persoonlijke interactie met garages en vrachtwagenchauffeurs, konden we een goede relatie en netwerk opbouwen voor het verkrijgen van de juiste soort banden.
  2. Vakmanschap van de productie: Dit hebben we geleerd door te doen en door fouten te maken. Uiteindelijk hebben we de juiste weg en het juiste productieproces uitgevonden.
  3. Vinden van de juiste markt en doelgroep: vooral in het westen is een steeds grotere waardering voor duurzame, circulaire producten. De doelgroep is heel divers. Mensen vinden de producten niet alleen leuk vanwege het milieuvriendelijke aspect. Juist ook het diervriendelijke aspect spreekt een grote groep mensen aan. En natuurlijk ook het feit dat de tassen zo lekker stoer zijn! Ecowings heeft inmiddels een reputatie opgebouwd van betrouwbare producent van handgemaakte kwaliteitsproducten.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *