, ,

Ecowings management team

Ecowings management team

Kapil, Angela, Uma – Indore 2015

De designer en oprichter

Kapil Sharpa is het creatieve brein achter Ecowings. Hij is verantwoordelijk voor de productontwikkeling en design van Ecowings tassen en accessoires. Kapil wil dat India anders omgaat met mensen en milieu. Hij heeft een passie voor upcycling, natuurbeheer, innovatie en ambachtelijk handwerk. 10 jaar geleden is hij begonnen met het upcyclen van de afvalstromen om daar bruikbare producten van te maken. Oude autobanden van vrachtwagens bleken uitermate geschikt hiervoor en door zijn kennis en innovatieve talent is hij tot een productlijn van uitstekende kwaliteit gekomen. Dankzij een groot netwerk van lokale ambachtslieden heeft hij een professioneel team om zich heen verzameld.

Kapil is afgestudeerd in productontwerp aan het Symbiosis Institute of Design, Pune. Aangevuld met een diploma in grafisch ontwerp en een diploma in elektrotechniek. Momenteel werkt hij, naast Ecowings, als assistent-professor op de Avatika University – School of Design. Hij is zeer gedreven om zijn passie en kennis over te dragen op de jongere generatie.

Kapil is getrouwd met Uma en samen hebben zij een zoon. Hij is een echte familieman met een groot en sociaal hart. In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met yoga.

lees meer

De commerciële en organisatorische kracht

Uma Sharma is mede-oprichter van Ecowings in India. De dagelijkse leiding, financiën, internationale handelsactiviteiten en logistiek is bij haar in capabele handen.

Uma heeft een masteropleiding gedaan in HR-management en marketing aan de Sikkim Manipal University. Zij is geboren in Kota, in Rajastan. Sinds 2011 is zij getrouwd met Kapil en samen hebben zij een zoon, Lakshya. Zij houdt erg van koken en is overtuigd veganist.

lees meer

De verkoop en marketing in Europa

Angela Rooijmans heeft zich in 2014 aangesloten bij Ecowings. Na een paar jaar in India te hebben gewoond raakte zij in de ban van het afvalprobleem. Haar missie is om lokale initiatieven op het gebied van milieuverbetering in India te ondersteunen door voor hun producten een afzetmarkt in Europa te vinden. Haar kantoor is gevestigd in Aalsmeer.

Angela heeft een mastergraad in Bestuurlijke informatiekunde en is sinds kort begonnen met een studie Religiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Ze is getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Haar grootste hobby’s zijn roeien en lezen.

lees meer

Ecowings Management Team 2016

Uma, Angela, Kapil – Indore 2016

3 antwoorden
 1. Ingrid van Heerde zegt:

  Wat een mooi initiatief en wat een prachtige tassen!
  Ik vraag me af, wat er met de tassen gebeurt als deze aan het einde van hun levensduur zijn. Is er een circulair systeem bedacht, waardoor ook de tas weer gerecycled kan worden tot bijvoorbeeld een grondstof voor een nieuw product?

  Beantwoorden
  • Angela zegt:

   Beste Ingrid,

   Hartelijk dank voor je reactie!
   We zijn voortdurend aan het nadenken hoe we het een volledig circulair product kunnen maken maar we hebben de oplossing nog niet gevonden. Onze productie gebeurt in India en het is daarom lastig om reststromen weer naar de productielocatie te krijgen. Maar samenwerken met andere, lokale partijen zou wel een mogelijkheid zijn.
   Mocht je ideeën hebben dan hoor ik het graag.

   Fijne dag!
   Met vriendelijke groeten,
   Angela

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *