,

Waarom onze tassen wilde dierennamen hebben

Wilde dieren huiden

Dieren in het wild zijn voor Ecowings een bron van inspiratie. Want elke binnenband heeft zijn eigen unieke textuur die bijna lijkt op de huid van wilde dieren. Daarom zijn veel van de producten van Ecowings opgedragen aan een bepaald dier, zoals de Panther laptoptas, de Black Tiger rugzak en de Python riem. De mooie textuur van de binnenband maakt ieder product prachtig en uniek.

 

Ecowings heeft als doel om de natuur en de dieren te beschermen. Dat doen we door de binnenbanden van vrachtauto’s uit de afvalstroom te halen en daar mooie producten van te maken. Deze binnenbanden zijn gemaakt van flexibel rubber en dat materiaal lijkt bijzonder veel op leer: het is sterk, soepel, waterdicht en gaat heel lang mee. Omdat de banden jarenlang zijn gebruikt hebben ze gebruikssporen gekregen. Sommige banden zijn helemaal glad, anderen hebben een ribbelstructuur, bij sommigen zie je het patroon van de buitenband erin. Dit geeft het materiaal iets unieks, een karakter! Elk stuk binnenband heeft, net als leer, zijn eigen textuur.

rubbern banden textuur

En sommige stukken band hebben helemaal iets bijzonders, die hebben namelijk een plakker. Die komen van banden die een kwetsuur hebben opgelopen en nu een pleister op de wond hebben. Dat zal je bij dieren in het wild dan weer niet zo gauw zien.

Ecowings etui met plakker

Bij Ecowings hebben wij hart voor dieren! We zijn een vegan brand en hebben het keurmerk van PETA. Wij laten zien dat autoband een prima alternatief is voor leer.

Lees ook het bericht dat Vegan-Business over ons heeft geschreven.

PS: Ben je op zoek naar een product van binnenband met een unieke textuur? Vind je het leuk om een product met een plakker te krijgen? Geef dat dan vooral aan bij je bestelling! Dan gaan we op zoek naar een mooi exemplaar voor je!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *