,

Wees zuinig op die grondstoffen

In 2023 valt Earth Overshoot Day op 2 augustus. En dat is geen feestdag! Earth Overshoot Day is de dag waarop wereldwijd alle grondstoffen op aarde voor de rest van het jaar al gebruikt zijn. Op dit moment is 1,75 keer de aarde nodig om alle grondstoffen te kunnen leveren. En als iedereen zo zou leven zoals wij in Nederland dan hebben we meer dan 3 keer de aarde nodig om aan de vraag naar grondstoffen te voldoen.

Zuinig aan dus met die grondstoffen!

Earth Overshoot Day per land

India

Het is interessant om te zien in bovenstaand overzicht dat India nog geen overshoot day heeft. De consumptie per hoofd van de bevolking in het op een na grootste land ter wereld bevindt zich nog niet in de gevarenzone. Maar dat is slechts een gemiddelde, en bovendien heel snel aan het veranderen.

Op de site van overshootday.org staat een leuke interactieve kaart waar je kan zien wat voor bestaande projecten er over de hele wereld allemaal worden uitgevoerd om in balans te leven met de natuur. Het is hoopgevend dat er steeds meer mensen zich ervan bewust zijn dat we ervoor moeten zorgen dat we zuiniger met die grondstoffen om moeten gaan. Op die manier kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat de overshoot day weer verder in de tijd komt te liggen, oftewel: #MoveTheDate

Ecowings bijdrage

In onze ogen is het hergebruiken van materialen de beste manier om uitputting van de aarde tegen te gaan. Bij Ecowings halen we de binnenbanden van vrachtauto’s uit de afvalstroom.  Zodoende maken we gebruik van de grondstoffen die er al zijn en geven die een tweede leven. Lees hier onze missie.

<< Terug naar overzicht

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *