,

Onze 2 toppers!

Vandaag zetten we 2 zeer gewaardeerde medewerksters van Ecowings in de spotlight, namelijk Sunita en Dhapu Bai.

     

Sunita (links) is 35 jaar oud. Zij is een van de meer ervaren krachten en geeft leiding aan de nieuwkomers of tijdelijke krachten. Sunita heeft 3 kinderen. Bij Ecowings verdient ze een goed loon waarmee ze haar kinderen kan onderhouden.

Dit is wat ze zegt als we vragen of ze het naar haar zin heeft bij Ecowings: “I love working with Ecowings because the kind of work I do I really enjoy and there is no pressure on us.”

 

Dhapu Bai (rechts) werkt al het langst bij Ecowings en heeft meegewerkt aan heel veel van de Ecowings projecten in de afgelopen 10 jaar.

DIt is wat ze zegt als we vragen of ze het naar haar zin heeft bij Ecowings: “I want to be with Ecowings only as it gives me flexibility and I trust on Uma Madam who has always helped me in my tough family conditions”

 

Sunita en Dhapu Bai zijn de ‘vaste krachten’ van Ecowings. Daarnaast zijn er nog heel veel vrouwen die extra komen werken als er veel werk te doen is, zoals afgelopen december toen we een grote opdracht konden door voor Interallgroup.

Deze foto is genomen in december van 2019, toen we nog niets wisten van Corona. Deze vrouwen werken allemaal als dagloners, wat wil zeggen dat ze betaald krijgen op de dagen dat ze werken. Ze komen allemaal uit de buurt van de werkplaats van Ecowings, aan de rand van Indore.

Toen Corona uitbrak en India in Lockdown ging, hadden deze vrouwen dus ook geen inkomen meer. Corona is met name voor deze groep arbeidsmigranten (naar schatting zo’n 125 miljoen mensen in India) desastreus. ‘Indiase arbeiders moeten kiezen: corona of honger’ kopten de kranten de afgelopen maanden. De lockdown legde de grote ongelijkheid in India bloot, en de armste mensen zijn de dupe.

Inmiddels is de werkplaats wel weer open en hopen we vurig dat we binnenkort weer een opdracht kunnen uitvoeren zodat we een hoop van deze vrouwen weer aan werk (en een inkomen) kunnen helpen.

Voor degenen die de taal verstaan: deze 2 vrouwen krijgen uitbetaald en vertellen dat ze fijn bij Ecowings gewerkt hebben.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *