, ,

Ecowings levert voedselhulp

De impact van corona (oftewel Covid19) op het dagelijks leven in India is groot. Het overgrote deel van de Indiase bevolking werkt in de informele economie, wat inhoudt dat veel van de arbeiders zogenaamde dagloners zijn. Ze krijgen per dag betaald. En is er geen werk, dan is er dus ook geen geld. Voor het merendeel van deze arbeiders is geen sociaal vangnet beschikbaar.

Stil op straat …. en in de werkplaatsen

Toen India in lockdown ging sloten de middenklassers zich noodgedwongen op in hun huizen. Veel huishoudelijke helpers, chauffeurs e.d. werden naar huis gestuurd. Veel bedrijven en winkels gingen dicht. Projecten kwamen stil te liggen. Dit betekende dat er nauwelijks meer werkgelegenheid was voor deze dagloners, terwijl de prijzen voor dagelijks voedsel tegelijkertijd aanzienlijk stegen.

Noblesse oblige

In India behoort ongeveer een derde van de bevolking tot de zogenaamde middenklasse. Zij zijn in zeer goede doen en sommigen zijn zelfs extreem rijk. Een aantal van deze rijken besloot grote hulpprojecten te initiëren om de armste landgenoten te helpen. Toch was dit soms alleen voor de schone schijn. Zoals Amitabh Bachcha, bijgenaamd ‘Big B’ – een van de beroemdste en rijkste acteurs in Bollywood. Hij heeft naar eigen zeggen ongeveer 250.000 euro besteed aan noodhulp, maar dat was volgens de publieke opinie lang niet genoeg. Misschien dat Big B de verantwoordelijkheid alsnog pakt en dieper in zijn welgevulde buidel tast. We houden je op de hoogte.

Een klein steentje van Ecowings

Ecowings heeft zijn steentje bijgedragen aan noodhulp voor de minder bedeelden. Tijdens de lockdown moest ook de Ecowings-werkplaats dicht. Maar de vaste medewerkers zijn gewoon doorbetaald. Daarnaast is er contact gezocht met alle vrouwen die vorig jaar op tijdelijke basis bij Ecowings hebben gewerkt. Voor al die vrouwen is hulp op maat geboden. Sommigen waren vertrokken naar hun geboortedorp, anderen waren wel in Indore gebleven en konden geholpen worden met voedsel of geld.

Met dank aan de broer van Kapil

Ecowings heeft ook direct voedselhulp geleverd. Omdat Himanshu Sharma – de broer van Kapil – bij de politie werkt, had hij een vergunning om tijdens de lockdown op straat te zijn. Hij heeft voedselpakketten op straat aan noodlijdenden uitgedeeld. Het zijn misschien druppels op een gloeiende plaat, maar alle kleine beetjes helpen.

Man krijgt voedselpakket

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *