Covid-19 response logo for donations

De impact van corona (oftewel Covid19) op het dagelijks leven in India is groot. Het overgrote deel van de Indiase bevolking werkt in de informele economie, wat inhoudt dat veel van de arbeiders zogenaamde dagloners zijn. Ze krijgen per dag betaald. En is er geen werk, dan is er dus ook geen geld. Voor het merendeel van deze arbeiders is geen sociale bescherming.

Toen India in lockdown ging sloten de middenklassers zich noodgedwongen op in hun huizen. Veel huishoudelijke helpers, chauffeurs e.d. werden naar huis gestuurd. Veel bedrijven en winkels gingen dicht. Projecten kwamen stil te liggen. Dit betekende uiteraard dat er nauwelijks meer werkgelegenheid was voor deze dagloners. En de prijzen voor dagelijks voedsel stegen juist aanzienlijk.

In India behoort ongeveer een derde van de bevolking tot de zogenaamde middenklasse. Zij zijn materieel in goede tot zeer goede doen. Sommigen zijn extreem rijk. En een aantal van die extreem rijken hebben ook heel veel grote hulpprojecten geïnitieerd. Zoals bijv. Amitabh Bachcha, bijgenaamd ‘Big B’ – een van de rijkste en beroemdste Bollywood acteurs. Hij had naar eigen zeggen ongeveer €250.000 besteed aan noodhulp maar dat was volgens de publieke opinie lang niet genoeg! Noblesse oblige!

Een klein steentje

Ecowings heeft zijn steentje bijgedragen aan noodhulp voor de minder bedeelden. Tijdens de lockdown moest ook de Ecowings-werkplaats dicht. Maar de vaste medewerkers zijn gewoon doorbetaald. Daarnaast is er contact gezocht met alle vrouwen die vorig jaar op tijdelijke basis bij Ecowings hebben gewerkt en voor al die vrouwen is maatwerkhulp geboden. Sommigen waren vertrokken naar hun geboortedorp, sommigen waren wel in Indore gebleven en konden geholpen worden met voedsel of geld. Maar Ecowings heeft ook direct voedselhulp geleverd. Omdat Himanshu Sharma – de broer van Kapil – bij de politie werkt, had hij een vergunning om tijdens de lockdown op straat te zijn. Hij heeft voedselpakketten op straat aan noodlijdenden uitgedeeld. Het zijn wellicht druppels op een gloeiende plaat, maar alle kleine beetjes helpen toch.

       

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *